Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-12-2015, 08:55 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kafeinin Faydaları




Kafein terimi özellikle kahve ile anılır ve kahve severlerin değişmez uyarıcı maddesidir. Ama kafein sadece kahvede değil; çayda, yeşil çayda, çikolatada ve kolada da bulunur. Kafeinin zararlı özelliklerinin aksine yararlı birçok özelliği de vardır. Peki bu yararlı özellikler nelerdir?
Kafein direkt olarak sinir sistemini etkiler, sinir sistemini uyarıcı ve ateşleyici bir etkisi vardır.
Gevşetici: Kafeinin gevşetici bir etkisi vardır, kafein alındığında stres seviyesi düşer, rahatlama ve ferahlama vücudu sarar, yorgunluk giderici etkisi vardır.
Uyandırıcı: Özellikle sabah saatlerinde alınan kafein güne zinde başlamaya yardım eder. Dikkat toplayıcı etkisi vardır.
Kilo verdici: Diyetlerin yanında mutlaka kafein takviyesi yapılır, kafein metobalizmayı daha çok çalıştırarak kilo vermeyi hızlandırır. Kilo vermeye en elverişli metobalizma hızlandırıcı madde yeşil çayda bulunur.
Performans yükseltici: Sporcuların performansını olumlu yönde etkilediği görülmüştür. Ayrıca spor yapmadan önce tüketilen kafein size daha çok enerji sağlayarak daha çok spor yapmanıza olanak verir.
Hastalık önleyici: Baş ağrılarını engelleyici etkiye sahip olduğu gibi karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Ayrıca astım hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi vardır.
Destekleyici: Bazı ilaçlarla birlikte alındığında ilaçların iyileştirici etkisini arttırdığı gözlemlenmiştir.
Felç önleyici: Kafeinin felç önleyici etkisi vardır. Özellikle kahve ve yeşilçayı düzenli ve dozunda tüketenlerde felç riskini azalttığı görülmüştür.
Psikoloji düzeltici: Uyanmanıza yardımcı olduğu ve sizi dinç tuttuğu için moralinizi yükseltir ayrıca mutluluk vericidir.

Alıntı ile Cevapla