Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-14-2015, 08:18 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Ayrık Otu Nasıl Kullanılır?




İçinde birçok vitamin, asit, mineral ve demir barındıran ayrık otu ilkbahar başlangıcında toplanır. Yıkanarak topraktan temizlenir ve kurutulur. Tekrardan 55 derecelik yapay ısıda kurutulur. Tam olarak kurumazsa küflenir ve kullanılamaz. En çok kullanılan yeri toprağın içindeki gövdesidir.
Ayrık otu birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Birçok hastalığa faydası olan bir ottur. Ayrık otu dünyanın her yerinde yetişmektedir. Ayrık otunun genellikle kökü kullanılır. Kökleri şeker ve potasyum bakımından oldukça zengin ve değerlidir. Yabani bir bitkidir ve iltihablı hastalıklarda yumuşatıcı olarak kullanılır. Bitkinin idrar söktürücü etkisi meşhurdur. Vücudu kuvvetlendirir ve kanı temizler.
Ayrık otunun iki çeşidi vardır. Bunlar;
  1. Mekke ayrığı
  2. Domuz ayrığı
Mekke ayrığı, ayrık otu ile aynı özellikleri taşır ancak domuz ayrığı zararlıdır.
Ayrık otunun kullanım biçimleri:
  • Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ayrık otu
  • Bir su bardağı dolusu soğuk su
Ayrık otu ve su karıştırılarak demlenir ve süzülür. Günde 3 bardak içilmelidir. İçine bal veya pekmez de katılabilir. Ayrık otu çayı idrar söktürür, böbrek taşına, üreye ve böbrek iltihablarına iyi gelir. Mesane nezlesini önler. Çayın içine birazda limon sıkıldığında daha güzel olabilir.
Sarılık için de kullanılır. Karaciğer rahatsızlıklarına fayda sağlar. Cilt hastalıklarının egzama gibi cilt yaralarının, eklem ağrılarının tedavisinde kullanılabilir.
Ayrık otu bahçelerde istenmeyen bir bitki olmasına rağmen şifalı yönü oldukça fazladır.

Alıntı ile Cevapla