Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-21-2015, 09:01 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Nilüfer Hangi Hastalıklara İyi Gelir?




Su zambağı olarak da bilinen nilüfer yavaş akan su kenarları, göl ya da bataklık bölgelerinde yetişen bir bitki çeşididir. Diğer bitkilere göre nilüferin kökleri su altında bulunan toprağa yerleşmiştir. Buna karşın yaprakları ve çiçekleri ise su üzerindedir. Çeşitli türleri bulunan nilüfer bitksinin insanlara sağladığı birçok fayda ve iyi geldiği çeşitli hastalıklar bulunur. Bu yararlarından dolayı da zaman zaman tüketilmesi tavsiye edilen ve sağlık açısında oldukça olumlu bir durumdur.
  • Nilüferin en büyük faydalarının başında sinirleri yatıştırıp insanları rahatlatması gelir. Bu özelliğinden dolayı uyku problemi yaşayan kişilere nilüfer kullanmaları tavsiye edilir.
  • Nilüferin beyaz ve sarı olmak üzere iki önemli çeşidi bulunur. Bunların insanlar üzerindeki etkileri farklıdır. Sarı nilüfer cinsel isteği arttırıken beyaz nilüfer ise cinsel isteği azaltır. İkisinin ortak faydalarının başında baş ağrısı başta olmak üzere ağrıları dindirir.
  • Nilüferin kalbi kuvvetlendirici etkileri vardır. Böylelikle kalp rahatsızlıklarının görülme risklerini azaltır.
  • İshal problemi yaşayan kimselere de nilüfer tüketmeleri tavsiye edilir.
  • Köklerinin kaynatılması sonucu elde edilen su gargara yapıldığı takdirde boğaz bölgesinde meydana gelen iltihaplara karşı iyi gelir.
  • Bunlara ek olarak kök ve yaprakları lapa haline getirilip cilt üzerinde oluşan yaralara sürülürse iyileşme süreleri kısalır.
  • Güzel görünümlü bir bitki olmasından dolayı süs bitkisi olarak da sıklıkla kullanılır.
  • Nilüferin bir diğer önemli faydası da mikrop öldürücü olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı da vücut içerisindeki mikropların uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Nilüferin faydalarının yanı sıra dikkat edilmesi gereken özellikleri de vardır. Uygun tariflerin dışına çıkıldığı zaman zehirlenme etkisi olabilir. Bu nedenle de uzman kontrolünde kullanılması tavsiye edilen bir durumdur. Ayrıca, hem beyaz hem de sarı nilüfer köklerinin kabız yapıcı etkileri vardır. Bu durumlara dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir.

Alıntı ile Cevapla