Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-23-2015, 08:43 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Doğumu Kolaylaştıran Hareketler




Bedensel hareketlerin fazlalığı anne adayı için vücudun hamlaşmasına en büyük engel, aynı zamanda doğumu destekleyen en iyi yardımcıdır. Anne adayları hamilelikleri boyunca düzenli egzersiz yaparak normal doğum için vücutlarını hazırlamış olurlar.
Hamilelikte doğumu kolaylaştıran hareketler nelerdir?
  • Bir anne adayı için en iyi ve güvenilir erzersiz yürüyüştür. Anne adayını fazla yormayan, kısa mesafeli yürüyüşler sayesinde kalp sağlığınızı korumanın yanıda ciğerlerinizi güçlendirebilir ve kaslarınızı doğuma hazırlarsınız.
  • Yürüyüşün dışında birkaç basit hareketle kaslarınızı normal doğuma hazırlayabilirsiniz. Bu hareketleri uygulama basamaklarını şöyle izleyebilirsiniz:
  • Bu egzersiz için ilk adım sırt üstü uzanmanız gerekiyor. Bu hareketi takiben dizlerinizi bükün. Ayaklarınızın yere sağlam basması gerekiyor. Kollarınızı da iki yana güzelce açın. Dizlerinizi bükülü tutmaya devam ederken ayaklarınızı birbirinden uzaklaştırın. İki ayak arasındaki mesafe 30 cm kadar olmalı. Başınızı ve omuzlarınızı destekleyecek bir yastık kullanın. Daha sonra makat ve vajina bölgesindeki kaslarınızı tutup 10 saniye bekleyin sonra bırakın, tutup 10 saniye bekleyin sonra bırakın. Her zaman yatma imkanınız olmuyorsa aynı hareketi ayakta, tuvalette ya da oturduğunuz yerde kolayca yapabilirsiniz. 4. aydan itibaren uygulamanız tavsiye edilen bu hareket doğumu destekler özelliktedir.
  • Bu egzersiz için ayaklarınızı birbirinden olabildiğinde uzaklaştırın. Ortalama 40 cm yeterli olacaktır. Daha sonra iki elinizi üst baldırlarınızın ön kısmına dayayarak yavaşça çömelin. İlerlemiş aylardaysanız karınınız büyük olduğundan iki bacağınızın arasına yerleşecektir. 5 saniye bu pozisyonda bekleyip ellerinizden güç alarak doğrulun, doğrulmaya yakın ellerinizi yana doğru salın. Derin bir nefes aldıktan sonra aynı hareketi tekrar yapın. 10 kez tekrarlayacağınız bu çömelme hareketi kaslarınızı güçlendirmeye destek olur.
  • Kegel egzersizleri vajinal kasları güçlendirmeye yönelik egzersizlerdir. Tuvaletinizi yaptığınız esnada idrarınızı tutun ve içinizden 4’ e kadar sayın, sonra da idrarınızı yapmaya devam edin. tuvaletiniz bitene kadar 3 – 4 kez tekrarlayın. Bu basit egzersiz vajina kaslarını güçlendirmek için birebirdir.
  • Kendinizi yormadan evde kondisyon bisikletini kısa aralıklarla kullanmak kas gelişimi için oldukça faydalıdır.

Alıntı ile Cevapla