Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 09-28-2015, 09:28 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Güçlendirici Yoga Nasıl Yapılır?




Güçlendirici yoga programı özellikle yağsız kas kütlesi oluşumu ve güç artışını hedefleyen duruşlar ve nefes alma teknikleri içerir. Güçlendirici bir yoga çalışmasına başlamadan önce doktorunuza danışın.
Güneşi Selamlama
Yogadaki güneşi selamlamaların kas gücü artışındaki etkileri araştırıldı. Araştırmacılar güneşi selamlamaların düzenli yapıldığı takdirde kas gücünü artırdığını buldular.
Savaşçı Pozu
Uygun isimlendirilmiş savaşçı pozu müthiş bir duruş ve ruhu somutlaştırmanızı gerektirir. Yoga Journal’a göre, savaşçı 1, 2 ve 3 pozları omuz, kol, sırt, karın, kalça, baldır ve bilek bölgelerini güçlendiriyor.
Kapalabhati Nefesi
Kapalbhati ya da parlayan kafatası nefesi, hem arındırıcı bir tekniktir hem de nefes alma tekniğidir. Bayat havayı ciğerlerden atarak ciğer kapasitesini artırmak, karın bölgesini düzeltmek ve diyaframı güçlendirmek için kullanılır. Güçlendirici yoganın başında ya da sonunda kapalabhati yapabilirsiniz fakat yüksek tansiyonunuz varsa, adet görüyorsanız ya da hamileyseniz bunu yapmayın. Bağdaş kurarak oturun, ellerinizi karın bölgenizin alt kısmına koyun. Zorlayarak burnunuzdan nefes verirken karnınızı hızlıca içine çekin. Karnınızı bırakın ve normal bir şekilde nefes alın. Bunu arka arkaya 25-30 kere tekrar edin.

Alıntı ile Cevapla