Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-07-2015, 10:49 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?



Ülkemizdeki pek çok üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümü bulunur. Kimi zaman bölüm adı Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik, kimi zaman ise Uluslararası İlişkiler ve Ticaret olur. Bölüm isimleri değişebilir. Fakat önemli olan bölümlerin içeriğinin aynı olmasıdır. Bu bölümlerin de içerikleri ve verilen dersler aynı ya da benzerdir.
Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik bölümü, özellikle yurt dışı müşterileri olan ve yurt dışıyla çalışan şirketlerin çalışanlarının aldıkları eğitimdir. Bu eğitim dört yıl sürer. İngilizce hazırlık zorunludur. Hazırlıktan muaf olabilmek için, muafiyet sınavından geçerli not olmak gerekir. Bölüm, eşit ağırlık puan türüyle öğrenci alır. Belirli üniversitelerde eğitimi verilir.
Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik bölümünden mezun olan kişiler ne iş yaparlar?
Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik gibi bölümlerde, mezun olunan üniversite önem arz eder. Tanınmış ve kaliteli eğitim veren bir üniversitenin, uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olmak, çalışılacak iş yerinin de başarılı bir yer olmasını sağlar. Özellikle işe alımlarda bu konu üzerinde çok durulur. Ayrıca okul bitirme ortalaması da en az üniversite kadar etkilidir.
Bölümün mezunları uluslararası iş yapan şirketlerin yurt dışı temsilcileri olabilirler. Ayrıca uluslararası iş yapan şirketlerin yöneticiliğini yapabilirler. Çalışılan yerlerin illa yurt dışıyla iş yapıyor olması gerekmez. Bölüm mezunları yetenek, tecrübe ve başarılarına göre vasıflandırılırlar.
Uluslararası İlişkiler mezunları, ithalat ve ihracat işlerinde de çalışabilirler. Özellikle büyük ithalat ve ihracat şirketleri uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olan kişilere ihtiyaç duyar. Bu nedenle mezunlar, ithalat ve ihracattan sorumlu departmanlara iş başvurusu yapabilir ve o bölümlerde çalışabilirler. Bu departmanda görev alan uluslararası ilişkiler mezunları, şirketin müşteriler ile olan ilişkilerini yönetir ve adeta şirket ile müşteri arasında köprü görevi görür.
Uluslararası İlişkiler ve İşletmecilik mezunları, kendi işletmelerini de açabilirler. Yeni açılan işletmenin, yurt içi ya da yurt dışı iş yapıyor olmasının bir önemi yoktur. Çünkü bölümden mezun olan, işletmeci vasfına sahip hale gelmiştir. Uluslararası ilişkiler ve işletmecilik bölümünün normal işletme bölümünden tek farkı, işletme mantığının yurt dışı işler yapacağı düşünülerek yabancı dile özen göstermesidir. Bu da kişi için olumsuz değil, ekstra bilgi sağlar.
Alıntı ile Cevapla