Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-18-2015, 10:32 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart İlk Defa Balık Avına Çıkacaklar İçin Öneriler



Balıkçılık; insana stres attıran, doğayla buluşturan güzel bir uğraş, hoş bir hobi. Tabi bu hobinin bir başlangıcı olacak.
İlk defa balık avına gideceklerin dikkat emesi gereken hususları şöyle sıralayabiliriz:
  • İlk önce hangi balığı tutmak istiyorsanız onunla ilgili bilgi sahibi olun. Mesela, eşkina balığı kayalık bölgelerde yaşar. Mırmır balığı dibi kum olan bölgelerde avlanır. Turna balığı sazlıkların arasında yaşar. Levrek balığını dalgalı denizde avlamak daha kolaydır. Zargana ağustos ve eylül aylarında kıyıdan avlanabilir gibi.
  • Malzeme seçiminizi doğru yapmalısınız. Örneğin sazan avına gidecekseniz sazan ile ilgili malzemeler alın. Çantanızı gereksiz ve boş şeylerle doldurmayın. Lazım olur dursun mantığıyla hareket etmeyin. Dikkat etmeniz gereken yanınızda gerekli malzemelerin yedeğinin olmasıdır. Mesela iğneniz, fırdöndüleriniz, şamandıralarınız, fosforunuz yedekleriyle bulunsun. Ama avlamak istediğiniz balıkta şamandıra kullanmayacaksanız yanınıza almayın.
  • Avlanmaya gideceğiniz yer ile ilgili araştırma yapın. Bu konuda kendinize o bölgede balıkçılıkla uğran dostlar edinin ve onların tecrübelerinden faydalanın. Balıkların daha çok kaya diplerinde ve otluk alanlarda bulunduğunu unutmayın. Hava durumu da balık avında çok etkilidir. Avlanacağınız bölgede örneğin lodosta iyi balık yapıyorsa hava durumunu takip edin ve lodoslu havada balığa gidin. Ya da gideceğiniz yer gece verimliyse gece gidin.
  • Balık avında yem çok önemlidir. Doğal yem kullanacaksanız bunları nereden temin edeceğinizi öğrenin. Eğer kendiniz çıkaracaksınız en azından yanınızda küçük el küreğiniz olsun. Arıca yemi iğneye takmak da çok önemli. Bu konuda da bilgi edinirseniz iyi olur. Zaten zamanla deneye deneye en uygun yöntemi kendiniz de bulacaksınız. Sahte yem kullanacaksanız avınıza en uygun sahte yemi alın. Avlanacağınız bölgede en çok iş yapan sahteleri öğrenin. Mesela, Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu sahtesi en çok iş yapan sahte yemdir.
  • Gece avına gidecekseniz ve ya avınız geceye sarkacaksa mutlaka yanınıza ışık alın. Gece yem takmak için kafa lambası da şart. Hava şartları değişkenlik gösterebileceği için yanınızda üşümeye karşı kalın bir kıyafet olsun. Suyunuzu sakın unutmayın. Olası bir acil durum için telefon şarjınız dolu olsun.
  • Unutmayın balıkçılık bir deneyim meselesidir. Siz de balık avına gittikçe deneyim kazanacaksınız. İlk başta olta atmak, oltanın takılması, misinanın dolanması gibi aksaklıklar yaşayacaksınız. Bunların hepsi doğal ve herkesin yaşadığı şeyler. Deneyim kazandıkça bu gibi sorunlar ortadan kalacak ve avlar sizin için çok daha keyifli olacaktır.
Rastgele…
Alıntı ile Cevapla