Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-19-2015, 10:30 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yarım Mekik Nasıl Çekilir?



Doğru Mekikle Daha Güçlü Kaslar
Elbette yarım mekik karın kasları için vazgeçilmez bir egzersizdir. Fakat başarıya giden yol ise mekiğin doğru bir şekilde çekilmesinden geçiyor. Peki en doğru yarım mekik pozisyonu nasıldır? Yarım mekiğe başlamadan yapmanız gereken ilk şey sırtınızı egzersiz minderine düzgün bir şekilde oturtmanızdır. Özellikle belinizle minderin arasında boşluk kalmamasına özen gösterin. Bunun ardından bacaklarınızı baldırınızın yer ile 60-75 derece yapacak şekilde kendinize doğru çekin. Kalçanız tamamen minderle temas halinde olmalıdır. Kollarınızı başınızın arkasına genişçe açın fakat mekik çekerken kollarınızla başınıza herhangi bir kuvvet uygulamayın. Aksi takdirde, boynunun baskı görmekle beraber çalıştırmak istediğiniz karın kaslarınız yeterince zorlanmayacaktır. Bu da verimin düşmesine neden olur.
Tüm Karın Kaslarım İçin Yarım Mekik Yeterli mi?
Karın grubu, birçok farklı kas grubundan oluşmaktadır.Bunları temel olarak üst karın(upper abs), alt karın(lower abs) ve oblik kasları(obliques) olarak sınıflandırabiliriz. Yarım mekik hareketi, hareket mesafesinin kısa olması ve yükün daha çok üst tarafa binmesi nedeniyle primer olarak üst karın kaslarını çalıştırır. Elbetteki bu hareketin düzgün bir görüntü için tek başına yeterli olması beklenemez. Bunun için alt karın kasları ve oblik çalıştıran egzersizlerle desteklenmelidir. Unutmayalımki diger karın kası gruplarının çalışması, 'baklavalarınızın' belirginleşmesini pozitif yönde etkileyecektir.
Yarım Mekik Hareketi ile Göbeğimden Kurtulabilir miyim?
Mekik hareketi ile göbek eritileceği düşüncesi, insanların bir çoğunun düştüğü çok önemli bir yanılgıdır. Vücuttaki tüm kaslar gibi karın kasları da çalışırken enerjilerini, sporun ilk 20 dakikası boyunca karbonhidratlardan alırlar. Bu süreden sonra ise ikincil enerji kaynağı olan yağlarımızı yakmaya başlarız. Fakat bu da düşündüğümüz gibi sadece göbeğimizden değil, vücudumuzu hatta iç organlarımızı dahi saran yağ dokumuzdan elde edilmeye başlanır. Bu yüzden karın kaslarınızın daha belirgin olması için yaklaşık 20 dakikalık bir cardio programı daha yararlı olacaktır.
Alıntı ile Cevapla