Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 10-22-2015, 09:09 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Buz Pateni Nasıl Yapılır?



Buz pateni artık sadece kış aylarında yapılabilen bir spor olmaktan çıkarak genellikle AVM ve özel buz pateni sahalarında gerçekleştirilen ciddi bir hobi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sporun yapılmasına imkan tanıyan sahaların çoğalması ile birlikte spora olan ilgi de giderek artmaktadır. Peki, buz pateni nasıl yapılır?
Buz Patenine Başlangıç
Buz patenine başlayacak olanların kesinlikle bir eğitmen gözetiminde bu spora başlamaları tavsiye edilir. Çünkü normal bir zemin üzerindeki hareketler ile buz üzerinde yapmanız gereken hareketler genellikle aynı olmamaktadır. Bu nedenle öncelikli olarak bir uzmandan yardım almanızı önermekteyiz.
Buz Pateni Öncesi Çalışmalar
Buz patenine başlamadan yani buzun üzerine ilk adımlar atılmadan çalışmalara normal bir zeminde başlanmalıdır. Burada buz üzerindeki adımlama teknikleri, denge durmak için gerekli püf noktalar çalışılarak, ilk defa buza çıktığınızda yaşayabileceğiniz çeşitli kazalarında önüne geçilmiş olacaktır.
Buz Zemine İlk Adım
Bu zemine ilk çıktığınızda yapmanız gereken, zemin etrafında bulunacak bariyerlere tutunarak (eğitim verilen tüm sahalarda bulunmaktadır) adımlama çalışmaları yapmak olacaktır. Bu adımlama sırasında istem dışı olarak parmak uçlarınızda yürüme eğilimi gösterebilirsiniz. Ancak bu yanlıştır. Daha çok dizler kırılarak bileklere ağırlık vererek yürümek gerekmektedir.
Ayrıca bu noktada eğitmeniniz size nasıl düşmeniz gerekeceği konusunda da bilgiler verecektir. Düşüşünüzü ön tarafa doğru ayarlamalısınız. Arkaya düşmeler çeşitli ciddi yaralanmalara neden olabilir.
İlk Kayma Deneyimleri
İlk adımlama çalışmaları ardından dengenizi sağladığınıza inanmanız durumunda korkuluklardan uzaklaşarak ilk kayma deneyimlerini gerçekleştirebilirsiniz. İlk deneyiminizde şu şekilde kaymanız önerilmektedir;
Sağ ayağınız ile ön dışa doğru hamle yaptığınız sırada sol ayağınız sol omuz başına bakmalı. Bu şekilde kendinize dayanarak oluşturarak kendinizi ileri atabilirsiniz. Sol ayak ile ileri hamlede ise bu sefer sağ ayak sağ omuz başına bakmalıdır. İlk denemelerde yavaş tekrarlar ile hareketi kanıksamanız ardından bu çalışmayı hızlı bir şekilde devam ettirebilirsiniz.
Bu hareket ardından yapılacak en temel ikinci çalışma ise slalom çalışmasıdır. Genellikle eğitmenler bu hareketi denge çalışmalarında kullanır. Yere koyulacak dubalardan çapraz bir şekilde geçerek dubaların sonuna varılmaya çalışılır. Kayış esnasında yükün dizlere verilmesi ile gerçekleştirilir.
Daha ileri bir kayma gerçekleştirmek için yapılacak birçok çalışma olsa da hobi olarak buz pateni yapacaklar için bu eğitimleri tam olarak gerçekleştirmek büyük oranda yeterli olacaktır.
Alıntı ile Cevapla