Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-04-2015, 10:21 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Mekik Aleti Nasıl Kullanılır?



Mekik hareketi en temel vücut geliştirme hareketlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Bu doğrultuda mekik hareketinin ve mekik aletlerinin karın kası gelişiminde önemli bir rolü bulunmaktadır.
Mekik, aletli ve aletsiz olarak yapılabilmektedir. Son zamanlarda üretilen mekik aletleri, mekik için gerekli olan şartları sağladığı için tercih edilmektedir. Mekik hareketi, mekik aleti ile daha doğru bir şekilde gerçekleşmektedir. Mekiğin doğru bir teknikle uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde uygulanan hareket sadece zaman kaybı olarak nitelendirilir. Mekik doğru bir şekilde uygulandığında bel ve karın kaslarının gelişimini sağlamaktadır.
Mekik hareketinin ilk amacı karın kası gruplarının gelişimini sağlamaktır. Bu kas grubu, göğüs kemiğinden pelvis bölgesine kadar uzanmaktadır. Mekik aleti, bu doğrultuda kasların gelişmesine yardımcı olmaktadır. Mekik hareketinden fayda sağlayabilmek için setler düzenli olarak uygulanmalıdır.
Mekik aletinin kullanımı için ilk olarak sırt üstü uzanılmalıdır. Mekik aletinin sırt bölgesinin geldiği kısım düz ve yumuşak olmalıdır. Mekik aleti alırken bu noktaya dikkat edilmelidir. Daha sonra dizlerin 90 derece olacak şekilde ayarlanması gerekmektedir.
Mekik aletinde bu pozisyonu aldıktan sonra ayak tabanları yere bitişik bir şekilde durmalıdır. Ayak tabanlarının topuklardan başlamak üzere parmak uçlarına kadar olan bölgesi bütünüyle yere temas etmelidir. Ardından vucüdun yukarı kaldırılması ile birlikte diz kısmı karına kadar çekilebilecektir.
Mekik aletinde ellerin durumu kişilerin güç ve profesyonelliğine göre değişmektedir. Bu aşamada kolaydan zora doğru gidilmesi önerilmektedir. Profesyonel olan kişiler bu alette iken ellerini göğsünün önünde çarpraz duracak şekilde bağlayabilir. Bu harekette eller baş kısmında tutulmaz.
Mekik hareketi, alet üzerinde ike her zaman yavaş bir şekilde yapılmalıdır. Hareketin bitmesinin ardından derin bir nefes alınmalı ve yeni hareket için hazır olunmalıdır. Bu noktada sadece karın kaslarının gelişmesine odaklanılmalıdır.
Karın kaslarının gerildiği anlarda nefes vermek gerekmektedir. Bu hareket ile karın kasları gelişebilmektedir. Karın kaslarının gerildiği anda nefes almak istenilen sonucun elde edilmesini zorlaştırır.
Mekik aleti ile birlikte yukarı kalkarken 20-30 cm kadar yükselmek yeterlidir. Hareketin tamamlanmasının ardından başlangıç pozisyonuna yavaş bir şekilde dönülmelidir. Karın kaslarının gevşemesi beklenmeden ikinci sete geçilebilir.
Alıntı ile Cevapla