Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02-17-2016, 09:55 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Tuhaf Defin Ritüelleri

Dünyanın çeşitli yerleri ve kültürlerinden ilginç defin törenleri
Sessizlik kuleleri
Zerdüşt inancına göre bedenimiz doğuştan kirliydi. Bu yüzden ölü bedenlerin dünyayı kirletmemesi için onları gömüyorlardı. Bunun yerine adına Sessizlik Kuleleri dedikleri yüksek bir dağın eteğine götürüp orda çürümeye bırakıyorlardı.


Ağaç mezarlar
Avustralya, İngiliz Kolombiyası, Amerika’nın güneybatısı ve Sibirya’daki bazı yerli gruplar, ölülerini yerin altına gömmek yerine, onları sarıp bir ağacın en tepesine bırakıyorlardı.


Viking defin töreni
Vikingler hayatlarının çoğunu gemide geçirdikleri için öldükleri zaman da bundan mahrum kalmak
istemiyorlardı. Çoğu zengin Viking öldüğünde içi yemek,mücevher, silah, evcil hayvan hatta
hizmetçi dolu bir gemiye koyulup Tanrı Odin’e giden son yolculuğuna uğurlanıyordu.


Tibet gökyüzü mezarı
Tibetliler, ölülerini sert kuru toprağa gömmek yerine, onları akbabaların yemesi için bir dağın zirvesine çıkarıp bırakıyorlardı. Böylece ölülerin bedenleri son zerresine kadar doğaya yararlı bir hale getiriliyordu.


Bataklık mezarlar
Çoğu yolcu Kuzey Avrupa’nın bataklıklarını geçerken kazayla öldüler. Ama Orta Çağ’da yaşayan bazı kişiler bilerek bataklığa gömülmek istiyorlardı. Bunun iyi yanı ise bataklıkların kimyasal bileşiminden dolayı ölü bedeni iyi durumda bırakması ve bilimadamlarınca incelenmeye imkan tanıması.


Neandertal mağara mezarları

Neandertal insanlar ölülerini yerin altına gömmeyi 100 bin sene öncesine kadar bilmiyorlardı.
Bunun yerine onları çürümesi için mağaraların derinliklerine bırakıyorlardı. Bazı arkeologlara göre bunun sebebi mağaranın karanlık ve sessiz ortamının diğer dünyaya gitmek için uygun bir ortam olmasıydı.


Plastik ölüler
Alman bilimadamı Gunther von Hagens cesetlerin bozulmasını engellemek için balmumu kullanıyordu.
Böylece cesetler müzelerde sergilenmek için veya eğitim amaçlı kullanılmak için hazır hale geliyordu.


Bali ölüm töreni
Batılı toplumların ciddi ölüm seremonilerinin yerine, Balili Hintliler, ölülerini adeta bir karnaval havasında gömüyorlar. Festivale katılan insanlar çeşitli kostümler giyerek ölülerin yakılacağı yere caddelerden geçerek götürüyorlar.


Donuk cesetler
Walt Disney’in donarak ölümsüzlüğe ulaşma macerasını duymayanınız yoktur herhalde. Bazı kişiler ölümden sonra tekrar dirilme teknolojisi çıkana kadar bedenlerinin bozulmaması için içi sıvı nitrojenle dolu bir tabuta girip donarak beklemeyi tercih ediyor.


Mumyalama

Antik Mısır’ın mumyalanmış ölüleri büyük ihtimalle dünyanın en ünlü ölü bedenleridir. Üst sınıfların tercih ettiği bu yöntemde, vücudun tüm organları bedenden çıkarılarak içi kuru maddeler ve talaşla dolduruluyordu. Antik Mısırlılara göre bu yöntem ölüm sonrası yolculuk için ruhu koruyordu.
Alıntı ile Cevapla