Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 04-10-2016, 09:48 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Açık rinoplasti (burun estetiği)

Önceki Makale Sonraki Makale
17 Ocak 2013
0 Yorumlar
Burun Estetiği
Ameliyatsız Burun Estetiği Burun Estetiği Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Estetiği İple Burun Estetiği Lazerle Burun Estetiği










Burun estetiği ameliyat tekniklerinden biri olan açık rinoplastiye burun deliklerinin arasındaki bölmenin (collumella) dış kısmından ters ‘’v’’ şeklinde bir kesi atılması ile başlanır. Cilt ve cilt altı dokular kaldırılarak burun kemik ve kıkırdaklara müdahale edilerek yapılan ameliyat tekniğidir. Bu ters ‘’V’’ şeklindeki kesiden dolayı burun ucunda iz kalır.






Estetik burun ameliyatları endikasyonlarından ciddi burun ucu problemleri ve ileri derecede bozuk kemik eğrilikleri gibi problemlerde açık rinoplasti tercih edilebilir. Açık rinoplastinin avantajı ameliyatın direk görüş ile yapılabilmesidir. Bütün kemik, kıkırdak yapılar, o bölgedeki dokular görünür. Açık rinoplasti sırasında burun ucundan ne kadar kıkırdak alındığı, geriye ne kadar kıkırdak kaldığı ve bunların simetrisi görülebilir.
Estetik burun ameliyatlarından açık rinoplastide kıkırdaklardaki şekil bozuklukları, eğrilikler, kıkırdaktaki eksik veya çökük alanlar fark edilip onarılabilir. Çökük alanlar varsa buralara kıkırdak parçaları eklenebilir, fazlalıklar tıraşlanabilir.
Op. Dr. Güncel Öztürk
Cerrahi Uzmanı



Alıntı ile Cevapla