Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 04-10-2016, 09:49 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Kapalı rinoplasti

Estetik burun ameliyatı tekniklerinden olan kapalı rinoplastide, açık rinoplastide olduğu gibi burun delikleri arasındaki bölmenin dış kısmından ters ‘’V’’ şeklinde bir kesi yapılmaz. Kapalı rinoplastide yapılan bütün kesiler burun içindendir. Bu sebepten burun ucunda açık rinoplastide olduğu gibi iz olmaz.
Kapalı rinoplasti burun estetiği ameliyatları arasında en uzun geçmişe sahip olan tekniklerden biridir. Burun içinden yapılan kesilerden girilerek operasyon içeriden yapılır. Yani burun üzerindeki cilt ve cilt altı dokular önden başlayarak açık olarak kaldırılmaz. Bu nedenle deneyimi fazla olan doktorların elinden güzel sonuçlar çıkmaktadır.





Kapalı rinoplasti tekniği aşırı derecede burun dış eğriliği olmayanlarda, burun sırtı, burun ucu, burun kanatları sorunu olanlarda veya bunlara benzer durumlarda uygulanabilir. Kapalı burun estetiğinde burundaki şekil bozuklukları, eğrilikler, burun üzerindeki eksik veya çökük alanlar fark edilip onarılabilir. Çökük alanlar varsa buralara kıkırdak greftleri eklenebilir, fazlalıklar alınabilir.
Açık veya kapalı rinoplasti sonrası estetik burun ameliyatının başarısı hekimin el becerisi ve bu konulara hakimiyetiyle alakalıdır.
Op. Dr. Güncel Öztürk



Alıntı ile Cevapla