Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11-22-2014, 05:08 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Samsung'dan 360 Derece Çekim Yapan Kamera!

Teknoloji lideri Samsung’un henüz geliştirmekte olduğu kamerası Project Beyond, 360 derecelik 3 boyutlu video görüntü alabiliyor.




Samsung’un geçen günkü Geliştiriciler Konferansı’nda gösterdiği Project Beyond, firmanın sanal gerçeklik gözlüğü GearVR’la çalışmak üzere geliştirilmiş. Her bir saniye için 1gbit’lik veri kaydı gerçekleştirebilen kamera, canlı yayın da yapabiliyor. GearVR’a kablosuz olarak bağlanabiliyor ve bir tripod’a bağlı olarak kullanılıyor.

Project Beyond 360 derece kayıt cihazının üzerinde, her yöne bakan 16 adet Full HD kamera var. Tüm kameralardan alınan videolar, gerçek zamanlı olarak birleştirilip kesintisiz bir panoramik video ortaya çıkartılıyor. Ama kamera ne yazık ki 360 derecelik çevresel ses kaydı yapmıyor.

GearVR’la işin en eğlenceli yanı için bir örnek olarak şu verilebilir, mesela kamerayı evinizin çatısına yerleştirirseniz, salonunuzda otururken sanki çatıdaymış gibi etrafı görmek mümkün olacak. Project Beyond cihazı ve GearVR sanal gerçeklik gözlüğü ile arasındaki bağlantı hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Ayrıca Project Beyond’un ne zaman ve hangi fiyatla piyasaya çıkacağı da henüz netlik kazanmış değil.
Alıntı ile Cevapla