Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 05-27-2016, 10:34 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Bebek 6 Ayını Doldurmuş İse Biberon Gerekli Mi?



Toplumda yaygın olan, anne sütünün yalnızca altı ay verilmesi gerektiği inanışı, bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenmesine yol açabilir. Bebekler, ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Bu süreçte bebeğe su dahil herhangi bir ek gıda verilmemelidir. Altıncı aydan sonra ise ek gıdalara geçilebilir ancak anne sütünün azalmaması için anne sütü ile beraber verilmesi gerekmektedir.
Bebekler neden emmeyi reddeder?
  • Bebekte orta kulak iltihabı varsa,
  • Burun tıkanıklığı varsa,
  • Pamukçuk sorunu mevcut ise,
  • Diş çıkarıyor ise,
  • Farklı sağlık sorunları mevcut ise emmeyi reddedebilir.
Altıncı aydan sonra emmeyi reddetmesinin sebepleri ise aileden ayrılma, stres, annenin regli olması ya da annenin kokusunun değişmesi gibi sebeplerden olabilir. Şayet bebek altı aylıktan küçük ise ancak biberona alıştırılması gerekiyor ise, bu alışkanlık aşamalı olarak kazandırılmalıdır. İlk olarak, tek öğün biberonla verilmeli, zaman içerisinde biberonla verilen anne sütü arttırılmalıdır. İlk başta bebek biberonu reddedebilir. Böyle bir durumda, biberonun anne dışında biri tarafından verilmesi daha uygun olabilmektedir. Altıncı aydan sonra ek mamalara geçilecek ise biberonla verilmesi böylece daha kolay olabilir.
Bebek beslenmesinde ek gıdaya ne zaman başlanır?
Anne sütü ile beslenen bebeklerin 6 ay boyunca anne sütü dışında herhangi bir ek gıdayla beslenmemesi gerekir. Bu süreçte anne, bebeğe su dahi vermemelidir. Altıncı aydan itibaren ek gıdalara doktor önerisi ile başlanabilir. Ancak bebek bu süreçte anne sütüne de devam etmelidir. Ek gıdalara başlamak için aşamalı bir yöntem tercih edilmelidir. Her hafta ya da her ay yeni bir gıda ile yavaş yavaş ek besinlere geçilmelidir. Süt veriminin azalmaması için bebek anne sütü ile emzirilmeli ya da anne sütünü sağarak bebeğe vermelidir.
Bebek beslenmesinde ek gıda kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Bebeğe verilecek olan gıdaların organik olmasına dikkat edilmelidir. Ürünler; sağlıklı, temiz ve taze olmalıdır. Tüketilecek meyve vesebzeler, mevsimine uygun olarak tercih edilmelidir. Bu noktada bebeğin hangi besinlere alerjisi olup olmadığı bilinmediği için her gıda tek tek ve arada zaman bırakılarak verilmelidir. Örnek olarak, sebze püresi veriliyor ise 10 gün sonra meyve püresi verilebilir.
Alıntı ile Cevapla