Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-04-2014, 04:53 PM
meltem
 
Mesajlar: n/a
Standart Pikan cevizinin faydaları

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLAN BU GIDA, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR.




Ana vatanı Kuzey Amerika kıtası olan ve Türkiye’nin yeni tanıştığı “pikan cevizi” doymamış yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir bitki. Bol miktarda E vitamini içeren bu besin bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor.

Her gün bir avuç tüketilen pikan cevizi, mineral, vitamin ve protein miktarını yeterli düzeyde tutarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı

Türkiye’nin yeni tanıştığı, Amerikan yerlilerinin yüzyıllardır kullandığı pikan cevizi sağlık açısından çok önemli olan yararlı besleyici besin maddeleri, mineral, antioksidan ve vitaminleri içeriyor. Oleik asit gibi tekli doymamış yağlar bakımından zengin ve mükemmel bir fenolik antioksidan kaynağı olan pikan cevizi, hem toplam hem de LDL veya “kötü kolesterolün” düşürülmesine yardımcı oluyor, kandaki HDL veya “iyi kolesterol” seviyelerini yükseltiyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için her gün tüketilmeli

E vitamini kaynağı olan, hücre duvarını zararlı oksijensiz radikallerden koruyan pikan cevizi, B kompleks vitamin grubu açısından ve manganez, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve selenyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin. Her gün bir avuç tüketilen pikan cevizi, mineral, vitamin ve protein miktarını yeterli düzeyde tutarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Öte yandan Pikan cevizi, çiğ, tuzlu ya da tatlandırılmış şekilde yenebildiği gibi yüksek yağ içeriği nedeniyle çeşitli tatlılarda da malzeme olarak kullanılabiliyor.


Alıntı ile Cevapla