Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-05-2014, 03:36 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Pes edenler başarılı olamazlar!





Başarı kavramı algısı, kişiden kişiye değir. Kimin başarılı, kimin başarısız olduğunu kimse bilemez. Bir kişi hariç.O kişi ise insanın kendisinden başkası değildir. Birileri size başaramazsın, başaramayacaksın, ya da başarılı olamazsın derse, aşağıda verilen örnekleri hatırla.
  • Müzik öğretmeni Beethoven’a; “Besteci olması imkansız!” demişti. Oysa o, insanlık tarihinin en büyük bestecilerinden birisi oldu.
  • Öğretmenleri Edison’u, hiçbir şey öğrenemeyecek kadar aptal bulurlardı. Edison’un kim olduğunu söylememize gerek var mı?
  • Walt Disney, bir gazetenin yazı işleri müdürü tarafından; “İşe yarar fikirleri olmadığı” gerekçesi ile kovulmuştu. Walt Disney, film ve eğlence endüstrisinde devrimler yapmıştır.
  • Churchill, orta okulda sınıfta kalmıştı. Daha sonra İngiltere’nin en sevilen başkanlarından biri oldu.
  • Barış Manço müzik dersinden ikmale kalmıştı. Günümüzde ölümünün ardından bile tüm çocukların Barış abisi ve şarkıları hala dillerde ve yüreklerde.
  • Micheal Jordan, okul basketbol takımından atıldığı için basketbolu bırakmıştı. Daha sonra dünyanın en iyi basketbolcularından birisi oldu.
  • Einstein, dört yaşına kadar konuşamamıştı. Matematik dersinden çok başarısız olduğu için ilkokuldan atılmıştı. Oysa biz onu şimdi, yüzyılımızın en büyük bilgini olarak biliyoruz.
  • Charles Dickens, yüzlerce kapıdan “Sen yazar olamazsın.” denilerek geri çevrilmişti. Daha sonra kitapları bir çok dilde yayınlanmış ve milyonlarca satmıştır.
  • Müzik yapımcıları Elvis Presley’e şöyle demişlerdi; “Hiçbir işe yaramazsın, en iyisi kamyon sürücülüğüne geri dönmen.” Elvis Presley yaptığı müziklerle milyonları coşturmuştur.
Başkasının seni yanlış güdülemesine müsade etme. Başarılı dediğimiz insanlar yapamam, yapamayacağım, yapamıyorum... türünden mazeretler üreterek pes etselerdi, bu gün onları kim tanıyacaktı?
Siz; düşündüğünüz başarılar için bedel ödemeye, hazırmısınız?
Başarının ter koktuğunu unumamalıyız.
Kendini tanıma, olumlu düşünme, amaç, motvasyon, planlama, programlama, çalışma stratejileri, değerlendirme, esnek olma, azim, kararlılık, mücadele, ders çıkarma, ... başarının altın anahtarlarıdır.

Alıntı ile Cevapla