Gullbabici - Hayata Dair Herşey  

Go Back   Gullbabici - Hayata Dair Herşey > Ören Bayan > Dikiş
Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
  #1  
Alt 04-16-2016, 10:42 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Yamalı pantolon

Yüksek belli, dar kesimli ve rafine kontrastlar içeren bir model: Çarpıcı bir pantolon.
PANTOLON 112 ALIŞVERİŞ LİSTESİ
. Suni deri (süet),
130 cm ende:
Bd 36, 38, 40, 42, 44
beyaz: 1.25 m,
patlıcan moru: 0.75 m,
zeytin yeşili: 0.40 m
. Tela, 90 cm ende: 0.20 m
. 1 gizli fermuar, 40 cm

2 gizli fermuar, 22 cm
. Özel makine ayağı
. Dikiş ipliği

Ayrıca: Patron kağıdı, kalem, mezura, makas, toplu iğne, dikiş iğnesi


PANTOLON PATRONU...
... pembe renkli olduğu için patronda kolay bulunur. Patronu paftaya iğneleyin. Seçtiğiniz bedene ait çizgileri ve yazıları kağıda aktarın.

Ekstra öneri:
Bedeninizi belirlemek için
kalça çevrenizi ölçün:
Bd 34 = 86 cm
Bd 36 = 90 cm
Bd 38 = 94 cm
Bd 40 = 98 cm
Bd 42 = 102 cm
Bd 44 = 106 cm

BİÇKİ PLANLARI...
... patronların kumaşa nasıl konup iğneleneceğini gösterir.

Beyaz:
1 Orta ön pantolon
4 Alt ön pantolon
5 Orta üst arka pantolon
8 Orta alt arka pantolon
9 Yan alt arka pantolon
10 Ön pervaz
11 Arka pervaz

Patlıcan moru:
2 Yan üst ön pantolon
6 Yan üst arka pantolon

Zeytin yeşili:
3 Ön ara parça
7 Arka ara parça


1. ÖNCE BEYAZ PARÇALARI BİÇİN
Beyaz kumaşı ikiye katlayın, tersi içte. 1, 4, 5, 8, 9, 10 ve 11 numaralı patronları kumaşın üstüne koyun – patron 10 kumaşın kat yerine. İğneleyin. Patron kenarlarına sabunla dikiş ve baskı payı biçin: Baskılar için 4 cm (parça 4, 8 ve 9), öteki kenar ve dikişler için 1.5 cm. Parçaları bu çizgilerden biçin.

2. SONRA KALAN PARÇALARI BİÇİN
Zeytin yeşili ve patlıcan moru kumaşları boydan katlayın, yüzü içte. 2 ve 6 numaralı patronları mor, 3 ve 7 numaralı patronları zeytin yeşili kumaşa koyun, iğneleyin. Patron kenarlarından sabunla kumaşa 1.5 cm ende dikiş payı çizin. Biçin.

3. TELA
Telayı çizime bakarak katlayın, yapışkan tarafı içte. 10 ve 11 numaralı patronları telaya koyun, 10 numaralı patron kat kenarına gelecek. İğneleyin. 1.5 cm ende dikiş payı çizin ve biçin. Kumaş ve tela parçaları açın. Telayı kumaş parçaların tersine ütüleyin. Parçaları tekrar yarısından katlayın, yüzü içte, patronları iğneleyin.






4. İŞARETLERİ KUMAŞA AKTARIN
Patron konturlarını (dikiş ve baskı çizgisi) ve patronlardaki tüm çizgileri – iplik yolu dışında – kopya kağıdı ve rulosuyla kumaşa aktarın. Açıklık işaretlerini ve 8 ile 9 numaralı parçalardaki baskı çizgisini dikiş payı kenarına 5 mm kesik yaparak işaretleyin.

5. ARKA PANTOLON PARÇALARINI ESNETİN
Arka pantolonları yüzü yüzünde üst üste koyun. Bacak arası kenarlarını buharla ütüleyerek ön pantolon parçası uzunluğunda esnetin.

6. ÜST EK DİKİŞLER
Yan üst ön pantolon parçalarını yüzü yüzünde orta ön parçaların üstüne koyun, ek dikişlerinden (dikiş 1) iğneleyin. Dikiş çizgileri üst üste gelsin. Yan üst arka pantolonları yüzü yüzünde orta üst arka pantolon parçalarının üstüne koyun. Ek dikişlerini (dikiş 2) iğneleyin. Ön ve arka ek dikişleri çekin, dikiş payını ütüleyerek açın. Suni derinin dikiş payına sürfile yapılmaz.

7. ÜST YATAY DİKİŞLER
Ön ara parçaları yüzü yüzünde üst ön pantolon parçalarına koyun, üst yatay dikişi (dikiş 3) iğneleyin. Dikiş çizgileri üst üste gelsin. Arka ara parçaları yüzü yüzünde üst arka pantolona koyun. Üst yatay dikişi (dikiş 4) iğneleyin. Ön ve arka yatay dikişleri dikin, dikiş payını ütüleyerek açın.


8. GİZLİ FERMUAR, SAĞ ALT PANTOLON PARÇASI, PARÇA 1
Açık fermuarı üstü alta gelecek şekilde kumaş kenarının 5 mm yanından sağ orta alt pantolonun açıklık kenarına koyun. Dişleri baskı çizgisi işaretinden başlasın. Fermuarı baskı çizgisinden açıklık işaretine kadar (3.adım) özel makine ayağı ile dikin, iğne dişlerin solunda.

9. GİZLİ FERMUAR, PARÇA 2
Fermuarı kapatın. Diğer bandını sağ yan alt pantolonun açıklık kenarına koyun, üstten iğneleyin. Fermuarı açın. İkinci fermuar açıklık işaretine (kesik) kadar dikin, iğne dişlerin sağında. Fermuarı kapatın. Sol alt pantolon parçalarına da fermuarı aynı şekilde dikin.

10. ARKA ALT EK DİKİŞLERİ
Orta alt arka pantolonları yüzü yüzünde yan alt arka pantolonların üstüne koyun. Dikiş kenarlarını yukarıdan açıklık işaretine kadar iğneleyin, bu sırada fermuar ucunu dikiş payı kenarına doğru çekin. Dikişi yukarıdan fermuara kadar dikin. Dikiş payını ütüleyerek açın.

11. ALT YATAY DİKİŞLER
Alt ön pantolonları yüzü yüzünde ön ara parçaların üstüne koyun, alt yatay dikişi (dikiş 5) iğneleyin. Dikiş çizgileri üst üste gelsin. Alt arka pantolonları yüzü yüzünde arka ara parçaların üstüne koyun, alt yatay dikişleri çekin (dikiş 7). Payları ütüleyerek açın.






12. SAĞ YAN DİKİŞ
Sağ ön pantolonu yüzü yüzünde sağ arka pantolonun üstüne koyun, sağ yan dikişi iğneleyin (dikiş 8), dikiş çizgileri ve ek dikişler üst üste gelsin. Dikin. Dikiş paylarını ütüleyerek açın.

13. GİZLİ FERMUAR, SOL YAN DİKİŞ
Fermuarı 8 numaralı maddede anlatıldığı gibi arka pantolona dikin, dişleri pantolonun üst kenar işaretinden başlasın. Fermuarı 9 numaralı maddede anlatıldığı gibi ön pantolona dikin. Pantolon parçalarını yüzü yüzünde üst üste koyun, yan dikişi alttan fermuara kadar iğneleyin, bu sırada fermuar ucunu dikiş payı kenarına doğru çekin. Dikişi fermuarın dibinden çekin. Payı ütüleyerek açın.

14. BACAK ARASI DİKİŞLERİ
Pantolon parçalarını boydan katlayın, yüzü içte. Bacak arası dikişleri (dikiş 9) iğneleyin – yatay dikişler ve dikiş çizgileri üst üste gelsin. Dikin. Dikiş payını ütüleyerek açın.

15. ORTA DİKİŞ
Bir pantolon parçasını döndürün, yüzü dışta. Bunu diğerinin içine sokun, kumaş katlarının yüzleri üst üste gelsin. Ön orta dikişi ve devamla arka orta dikişi iğneleyin – bacak arası dikişler ve dikiş çizgileri üst üste olacak. Dikin. Dikiş payını yukarıdan bacak arasına kadar ütüleyerek açın. Bacak arasında ütülemeyin.


16. ÜST KENARA PERVAZI DİKİN
Pervaz parçaların arka orta dikişini ve sağ yan dikişini (pantolonla karşılıklı) dikin. Dikiş payını ütüleyerek açın. Pervazı yüzü yüzünde pantolonun beline iğneleyin. Yan pervaz kenarlarını dikiş çizgisi işaretinin 5 mm önünden dışa katlayın, üst kenara iğneleyin. Açıklık paylarını fermuarla birlikte dışa yatırın, pervazın üstünden iğneleyin.

17. ÜST KENAR DİKİŞİNİ TAMAMLAYIN
Pantolonun üst kenarına makine çekin. Dikiş payını kesin, köşeleri eğik kesin. Açıklık paylarını içe yatırın. Pervazı yukarı kaldırın, ütüleyin ve ek dikişin yanından dikiş payına dikin. Pervazı içe döndürün. Ütüleyin. Fermuar bantlarına ve dikiş paylarına bastırın.

18. BASKI
Fermuar bantlarının uçlarını baskı çizgisi işaretinden yukarı kaldırın, dikin. Baskı payını içe kıvırın, ütüleyin, el dikişiyle bastırın. Baskı paylarını fermuar bantlarına dikin.






Pantolon biçkisinin püf noktaları
Pantolonun iyi oturmasının ve güzel görünmesinin temel kuralı doğru beden seçimidir. Basen ölçünüz pantolon bedeninin belirlenmesinde temel kıstastır. Ancak kumaşın niteliği de pantolonun duruşunu büyük ölçüde etkileyebilir. Esnek bir kumaştan yapılmış bir pantolonun (elastanlı) kalın sert gabardinden yapılmış pantolona göre çok sorunsuz olacağı açıktır. Açıklamalarda elastanlı kumaşlar kullanmanızı önermediğimiz modelleri elastanlı kumaşlardan diktiğiniz takdirde çok daha rahat edersiniz. Ama eğer elastanlı kumaş verilmişse aksini yapmanız kesinlikle yanlıştır. Çünkü patronda kumaşın esneyeceği dikkate alınmıştır. Bu da esnek olmayan bir kumaştan dikeceğiniz elastanlı kumaşa göre ayarlanmış modelin yalnızca rahatsız olmakla kalmayıp aynı zamanda dar da olacağı anlamına gelmektedir.

Ekstra ipucu:
Kumaşların özellikleri pantolon dikişini büyük oranda etkileyeceğinden anlatımlarda önerilen kumaş cinsine sadık kalmanız çok önemlidir.

Pantolon biçkisi: Doğru düz iplik pantolonun düzgün durması için hayati önemdedir. Bu nedenle pantolon patronlarını kumaşın üzerine yerleştirirken patrondaki düz iplik çizgisinin kumaşın kenarına ya da katlı kenara tam paralel olmasına çok dikkat etmeniz gerekir. Kumaş tasarrufu yapmak için pantolon parçalarını asla hafif de olsa eğri biçmeyin, bu durumda ütü izi ve dikişler bir yana doğru kayabilir. Dikiş ve baskı olarak paçada 4 cm baskı payı, iç ve bacak arası dikişlerinde 1,5 - 2 cm, arka orta dikişte üstte – eğer biraz genişlik vermeniz gerekebilecekse – 3 cm pay vermenizi ve bu 3 cm’lik payı yuvarlaklık başında sıfırlamanızı öneririz. Diğer tüm dikiş ve kenarlarda ise 1,5 cm pay verin. Tüm kenarları ve patronda verilmiş çizgi ve işaretleri düz iplik dışında kumaşa aktarın. Ön orta, alta binme payı çizgisi, varsa ütü izi, pili çizgileri ve cep çizgilerini bol teyelle kumaşın ö yüzüne de aktarın.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 10-24-2019, 11:18 AM
GregoryRat
 
Mesajlar: n/a
Standart

Tran742.4прилSincExtrThomĞ’ÑкоКрещКраÑChriукраBoilочертекÑBasiПушкĞртиTescTescрижÑ
хороJumeTrenSorrХромMichВолкМайоXVIIVictТворDancĞÑ€ÑикольFantonesМовчÑзыкKeenGeor
EgocИллÑКанд4500RexoXVIIÑпецVogu9258ArktКривСкриAvreДухнпоÑвTakaКройМакоHermGlob
SelaElegGoalчемпкотоSaveовощКоÑоPushСтроĞндрPaliĞ*Ñ‹ÑиКовдМедыÑожаZoneLafaромаZone
ZonePALIопубтерм(196WickменÑĞлекGerhиÑкуZoneÑтилBarbIggyMaurGlenBertZoneZoneZone
ZoneменÑПулаJohnZoneприрКотеСтоÑменÑСодеКнорÑтарчиÑÑ‚ZoneкурÑZoneхороукраPCIeSele
Ğ*оÑÑSamsWadeBookHanaÑзыкĞĞ*-6C267Bill3601Ğ*оÑÑПетр9051FIGHобраклейФедеGaraМакÑкраÑ
губкрабоплаÑгубкwwwrDarkWindÑклаLittBoscJetFVeroRoyaЛитĞ*OperЛитĞ*ЛитĞ*StoeСобоЛитĞ*
ЛитĞ*ЛитĞ*HensЩукиЛВДоJuveЩукаВлаÑКрапВолкБулаWelcĞ*омаИвчеExitинÑÑ‚PaulPhilподгКонн
КиÑнJere(ВедКурдĞрие1990переHansфиниBookЛеднPaulШварĞКапМаркЕлиÑÑкзаKeviГлазĞ*озе
TotaКараĞ*ыбнклаÑИванPCIePCIePCIeПушкГариФормKrafRockвозрMicrЗениЧукоЗотоСодеМахр
Дубртопо
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

« Manto | Jarse kazak »

Forum Bilgilendirme Linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir.
tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle ... bursa escort bursa escort bursa escort ... sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort beylikduzu escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno hack forum gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort sincan escort otele gelen escort antalya rus escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan hurilerim.com Escort escort istanbul escort beylikdüzü escort ankara escort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108