Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 02-06-2015, 07:02 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Aç kalmadan detoks yapın






Detoks yapmanın amacı vücudu toksinlerden arındırmak olduğundan, detoks yapmak için kendinizi aç bırakmanıza gerek yok. Size vereceğimiz ipuçlarına dikkat edin ve aç kalmadan detoks yapın.
Bol su için

Detoksun olmazsa olmazı bolca su içmektir. Her gün en az iki litre; hatta yaz günlerinde 3 litre su için. Özellikle yazın bol su içeren kavun, karpuz gibi meyveleri ve böbrekleri çalıştıran vişne kiraz kayısı gibi meyveleri tercih edin.
Zararlıları eleyin

Detoks yapmak için aç kalmanıza gerek yok; ama sağlıklı yiyecekleri elemekten başka çareniz yok. Fast food tarzı yemekleri, kızartmaları, abur cuburları yemeyi bırakın. Bunların zaten vücudunuza besleyicilik açısından bir faydası olmadığına göre, bunların yerine sağlıklı şeyler yiyin.
Çiğ ve taze

Çiğ ve taze tüketilebilen yiyecekleri tüketin. Yeşil yapraklılar ve tazesini bulabildiğiniz her türlü meyve, bu anlamda çok faydalıdır. Üstelik bunları tükettiğinizde kendinizi enerjik ve dinç de hissedersiniz.
İyice dinlenin

Detoks yapmak için beslenmenizi düzenlemek yetmez; vücudunuzun kendini yenilemesine de fırsat vermelisiniz. Bu konuda, beslenmeden sonraki en önemli etken uykudur. Günde en az 7 saat uyumalı, mümkünse her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmaya çalışmalısınız.
Egzersiz yapın

Ter atmak da oldukça iyi bir detoks yöntemidir. Sporsa çok iyi bir ter atma yöntemidir. Günde yarım saat kadar etkili ve verimli bir şekilde spor yaparak hem metabolizmanızı hızlandırabilir hem de etkili bir şekilde ter atarak detoks yapabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla