Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 12-06-2014, 09:16 PM
buse
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamilelikte Bunları Yemeyin





Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş etler, yüksek oranda zararlı bakteriye ev sahipliği yapabiliyor. Hamilelik döneminde, restoranlarda nasıl piştiğini bilmediğiniz etleri sipariş vermek yerine, evinizde kendiniz hazırlayın.
Çiğ balık: Çiğ balık, gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri içinde barındırabiliyor. Gebelikte sushi gibi çiğ balıktan yapılan yiyecekler tüketmeyin, ızgarada pişmiş balıkları tercih edin.
Civa oranı yüksek balıklar: Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan balık, bebeklerin beyin gelişimi için önemli bir rol oynuyor; ancak hamilelik döneminde kılıçbalığı gibi civa oranı yüksek balıklar tüketmemek gerekiyor. Bunun yerine en düşük civa oranına sahip olan somon balığını yiyebilirsiniz.




Çiğ yumurta: Çiğ yumurta da en az çiğ balık kadar tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle mayonez gibi çiğ yumurta ile yapılan ürünleri yemeyin.
Pastörize olmaya içecek ve yiyecekler: Pastörize olmayan içecek ve yiyecekler, içlerinde pek çok mikroroganizmayı barındırabileceği için kesinlikle tüketmeyin.
Yumuşak peynir: Yumuşak peynir kategorisndeki; rokfor, beyaz peynir ve Camambert peyniri pastörize olmayan sütlerden yapılıyor. Pastörize olmayan sütten yapılan ürünler, içlerinde mikroroganizmaları barındırdığı için, hamilelik süresinde uzak durun.




Şarküteri ürünleri: Pastırma, salam ve sucuk gibi şarküteri ürünlerinde, listeria adındaki zararlı bir bakteri buulunduğu için, hamilelikte tüketmemeye özen gösterin. Eğer çok canınız isterse, mutlaka bu ürünleri pişirerek tüketin.
Yapay talandırıcılar: Aspartam ve sakarin gibi yapay tatlandırıcıları hamilelik döneminde hayatınızdan çıkarın. Yapılan pek çok araştırmada, yapay tatlandırıcıların kanser riskini artırdığı ortaya konuldu.
Bitki çayları: Bazı bitki çayları, hamilelikte kanamaya sebep olabiliyor ve düşük riskini yükseltiyor. Bu sebeple, bir uzmana danışmadan bitki çaylarını tüketmemeye özen gösterin.
Çabuk bozulan yiyecekler: Bir partiye ya da davete katıldıysanız, içlerinde mayonez gibi çabuk bozulan sosların bulunduğu yiyecekleri tüketmeyin. Bunun yerine evinizde kendiniz hazırlayın ve dolapta uzun süre bekletmeden tüketin.

Alıntı ile Cevapla